SURİYE'Lİ ÇOCUKLAR İÇİN MARDİN`DE OKUL AÇILDI

300 Kadar Suriyeli Çocuğun eğitim Göreceği Okul Dün törenle hizmete açıldı.

Mardin 26.02.2014 08:33:02 0
SURİYE
Mardin`e göç eden Suriyeli  çocukların eğitimi için Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yanındaki binada anasınıfı,ilkokul,ortaokul ve ortaöğretimi kapsayan okul 25 Şubat 2014 tarihinde törenle hizmete çıldı. Okulun açılış törenine Mardin Valimiz Dr. Ahmet CENGİZ , Artuklu İlçe Kaymakamı Soner KARATAŞOĞLU,Mardin  İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU, Mardin İl Müftüsü, Mardin İl Sağlık Müdürü,Uluslar arası Şefkat Derneği Başkanı Mehmet  MAZI,  Suriyeli ve Türk vatandaşlar  katıldı.

300 Kadar öğrencinin eğitim öğretim göreceği okulun açılış töreninde konuşma yapan Suriyeli öğrenciler kendilerine eğitim öğretim imkanın sağlanması ve her alanda kendilerine verilen destekten dolayı ülkemize, Valiliğe , Uluslar Arası Şefkat Derneğine ve hayır sever Türk vatandaşlarına  teşekkürlerini ileterek,Okulun açılmasında katkıda  bulunan herkese şükranlarını sundular.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin`e sığınan Suriyeli ailelerin ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarının eğitimi için okul açıldı 30 derslikli okulda 360 Suriyeli çocuk eğitim görecek.  

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin`e sığınan Suriyeli ailelerin ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarının eğitim göreceği okulun açılışı yapıldı.

Uluslararası Şefkat Derneği, Kuveyt merkezli Uluslararası Rahme Cemiyeti ve Bünyan Derneği`nce yürütülen çalışmalar ile Mardin Valiliği`nin katkılarıyla kentteki Suriyeli çocuklar için eğitim merkezi hizmete girdi.

 Saraçoğlu Mahallesi`nde "Uluslararası Şefkat Derneği Suriyeliler Kültür Eğitim Merkezi" adlı okulun hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene Vali Ahmet Cengiz, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Uluslararası Şefkat Derneği Genel Başkanı Mehmet Mazi, Uluslararası Rahme Derneği Başkanı Bedr Burahme, El Bunyen Hamlesi temsilcileri Yusuf El Kindi ve Jasim El Foderi katıldı.



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29